НА РОЂЕНДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОЧАСТ ХРАБРИМ ОЗРЕНЦИМА

Поводом данашњег празника, Дана Републике Српске, у Спомен соби у згради Општине начелник Озрен Петковић и предсједник Скупштине општине др Зоран Благојевић прислужили су свијеће и положили цвијеће, одајући почаст храбрим Озренцима који су своје животе уградили у темеље Републике Српске.

“Увијек и на сваком мјесту мора се истицати чињеница да су ови храбри Озренци своје животе дали како би одбранили оно што је наше, наша вјековна огњишта, наше светиње, нашу нејач. Кад тад та истина ће побиједити пропагандну машинерију која је нас Србе представила као неке агресоре, само не знам на шта, јер како човјек може вршити агресију на нешто што је вјековима његово. Захваљујући Господу и свим јунацима, међу којима су и ови којима данас одајемо почаст, у тој борби створена је и сачувана наша Република, наш спас и гаранција за будући живот на овом простору, наша слобода и наша светиња. Свим јунацима те борбе нека је вјечна слава и хвала а нашој Републици нека је срећан рођендан”, рекао је овом приликом начелник Петковић.

У току последњег одбрамбено-отаџбинског рата са тадашњег простора општине Петрово погинуло је 226 бораца Војске Републике Српске.