БОЖИЋНИ ПРИЈЕМ ЗА СВЕШТЕНСТВО И МОНАШТВО

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је уприличио традиционални божићни пријем за свештенство и монаштво са подручја ове општине, коме је присуствовао и предсједник Скупштине општине др Зоран Благојевић.


Старјешине црквених општина, свештеници Јовица Лазаревић, Давор Петковић, Радослав Милановић и Јеленко Лазић, са домаћином су разговарали о протеклој години и плановима за сарадњу у наредном периоду, оцијенивши да је досадашња сарадња на завидном нивоу.

“Између осталог заједнички смо реализовали значајне пројекте, Богу хвала гради се и на Бајковцу и у Кртови, имамо најаву да ће почети изградња објекта поред храма у Петрову. Ми ћемо и ове године подржати све те пројекте и више него у претходној години, јер смо повећали буџетска средства за ту намјену. Али прије свега похвала и захвалност нашим свештеницима, братству манастира Озрен и вјерном народу за све што је урађено”, рекао је начелник општине Озрен Петковић.

“Ми смо се традиционално састали са руководством наше општине да прије свега једни другима честитамо радосни празник рођења Христовог Божић, да зажелимо успјешну и Богом благословену предстојећу нову 2023. годину, да се испричамо о пројектима које смо реализовали и да видимо шта ко има у плану за наредни период да ради, да гради, да изграђује, како материјално тако и духовно. Могу рећи ево већ четврти пријем код начелника како сам ја овде свештеник да је увијек лијепо дружење, у радости, празнично, веселимо се једни другима, помажемо једни другима колико је то у нашој моћи и надам се да ће тако остати и даље”, рекао је свештеник Јовица Лазаревић.

Добра сарадња руководства општине са монаштвом и свештенством Српске православне цркве, како је нагласио начелник Петковић, може и треба бити водиља за комплетну локалну заједницу, за све који живе на овом простору, јер заједништво и слога увијек дају добре резултате.