НОВА ПОДРШКА МИНИСТАРСТВА УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ СРПСКЕ


Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске са 29.130 КМ суфинансираће пројекте “Јачање улоге мјесних заједница фаза ИИ ” и “Економско оснаживање угрожених породица кроз набавку сјеменских пакета”, односно обезбиједиће комплетан новчани износ који је општина Петрово била дужна издвојити из буџета за реализацију ових пројеката, заједничких са УНДП-ом и Wорлд Вижном.

Уговор о додјели средстава за суфинансирање пројеката данас су у Бања Луци потписали министар Сенка Јујић и начелник општине Озрен Петковић.


„Ово је већ шести пут да имамо подршку и помоћ Министарства управе и локалне самоуправе за пројекте које реализујемо са међународним и другим организацијама. У питању су средстава која су у буџету министарства планирана за ове намјене у неразвијеним и изразито неразвијеним општинама. Пуно нам значи ова помоћ и веома смо захвални госпођи министрици и њеним сарадницима, а наравно и Влади Републике Српске“, рекао је Петковић, нагласивши да ће општина Петрово и ове године конкурисати за суфинансирање пројеката из суме од 300.000 марака, колико је, према ријечима министрице Јујић, у овогодишњем буџету министарства планирано за ову намјену.


Министарка Јујић, која је потписала уговоре са још 12 начелника, истакла је да је ово још један вид помоћи неразвијеним и изразито неразвијеним општинама те нагласила да Влада Републике Српске тежи ка уравнотеженом развоју свих локалних заједница.