НАЧЕЛНИК ПЕТКОВИЋ У ПОСЈЕТИ ХРАМУ НА БАЈКОВЦУ

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је посјетио црквену општину Бајковац и храм Светих апостола Петра и Павла у изградњи, гдје га је дочекао парох озренски протојереј ставрофор Радослав Милановић скупа са предсједником грађевинског одбора Душком Ђурићем и члановима одбора.

Свештеник је овом приликом начелника упознао са радовима обављеним ових дана као и онима који су тренутно у току, а разговарано је и о предстојећој прослави црквене славе Петровдан. Он је изразио велико задовољство учињеним те похвалио мјештане околних села и све оне који улажу свој труд и донације да се овај храм заврши.

“Данас је у току акција пријатеља, коју је организовао Слобо Михајловић, чија је кућа недалеко од цркве, а циљ акције је да се уради глазура у самом храму и црквеној сали. Слоби су се одазвали веома радо његови пријатељи, неки из наших села одавде а неки из Добоја, и одвојили су цијели свој дан рада да се уради и припреми подлога за подове у цркви и сали. Прије неколико дана је постављено подно гријање и у плану је да се послије прославе Петровдана приступи постављању патоса у храму и црквеној сали”, рекао је свештеник Радослав. Он је скупа са представницима грађевинског одбора изразио захвалност начелнику Петковићу на посјети и подршци коју, како су нагласили, увијек показује према црквеној општини Бајковац.