САНАЦИЈА ПУТА ПЕТРОВО – ПОРЈЕЧИНА У ЗАСЕОКУ ШЕШЛАЦИ

Јуче су започели радови на санацији оштећења дионице пута Петрово-Порјечина у Шешлацима у Петрову, гдје је у протеклим годинама усљед бујичних вода у кориту потока уз пут, дошло до оштећења и значајног сужења коловоза.


“Ово је вишегодишњи проблем, гдје је угрожена безбједност учесника у саобраћају, посебно због чињенице да је сужење коловоза на оштрој кривини. Морам нагласити да је ово прва фаза, у којој се гради потпорни зид постављањем габиона и камена а у наредних двадесетак дана биће изведени и радови друге фазе, када ће коловоз бити проширен на начин откопавања са горње стране коловоза и асфалтирања проширења. Ако узмемо у обзир чињеницу да смо у прошлој години на овој дионици поставили и уличну расвјету, сматрам да су обезбијеђени сви услови за безбједно одвијање саобраћаја “, рекао је начелник општине Петрово Озрен Петковић, који је данас обишао радове на овој локацији. Он је упутио молбу учесницима у саобраћају за додатни опрез док трају радови.


Радове прве фазе изводи ЈКП “Вода” Петрово а вриједност радова је 9.049,95 КМ. Изабрани извођач радова друге фазе је “Риал шпед” Добој Исток. Радови ове фазе коштаће 4.639,19 КМ а укупна средства обезбијеђена су у буџету општине.