НАЧЕЛНИК ПЕТКОВИЋ ПОСЈЕТИО ПРАВОСЛАВНИ ОМЛАДИНСКИ КАМП НА ОЗРЕНУ

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је посјетио Православни омладински камп, који се у организацији Канцеларије за вјерску наставу Епархије зворничко-тузланске а уз благослов Његовог преосвештенства епископа Фотија, одржава у Калуђерици. Он је изразио задовољство чињеницом да је Озрен и општина Петрово и ове године стјециште православне омладине те свим учесницима пожелио угодам боравак, лијепо дружење уз стицање нових знања, посебно из области православне вјере.

“Сигуран сам да ћете одавде понијети најљепше успомене, нова пријатељства и нова знања о нашој вјери, о православљу, упознаћете наш лијепи Озрен и општину Петрово и надам се да ћете нам се поново вратити, али и препоручити овај камп својим другарима”, рекао је Петковић, који је учеснике кампа обрадовао специјално декорисаном тортом.

У знак захвалности за финансијску подршку организацији кампа али и сваку другу подршку која им затреба, представници кампа начелнику Петковићу уручили су захвалницу за Општину Петрово али и захвалницу њему лично, као човјеку коме се, како су нагласили, увијек могу обратити за помоћ и увијек исту и добију.

Прва група дјевојчица и дјечака из цијеле Републике Српске у конаку Светог краља Драгутина, који припада манастиру Светог Николе на Озрену, је од недјеље 16. јула а након њихове седмодневне смјене у камп ће стићи нова група дјеце. Укупно ће у кампу боравити 51 полазник а вријеме им је испуњено дружењем, пјесмом и игром, спортским активностима, педагошким излетима и дружењем са локалним одредом извиђача, те радионицама грнчарије, краснописа, музике и бројним другим едукативним садржајима.