ПОСЈЕТЕ И ПОКЛОНИ ПРВАЧИЋИМА ЗА СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛОВАЊА

Начелник општине Петрово Озрен Петковић са сарадницима те предсједник Скупштине општине др Зоран Благојевић данас су посјетили основне школе у овој општини и том приликом првачићима уручили пригодне поклоне, које су скупа обезбиједили Општина Петрово и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске.


„Свим ученицима а посебно овима најмлађима, нашим ђацима првацима, желим срећан полазак у школу, да им пут којим данас крећу буде пут успјеха, радости, пут на коме ће стећи пријатељства за цијели живот али и знања која ће тај живот учинити лакшим, љепшим, испуњенијим” , рекао је Петковић.


У општини Петрово је ове школске године у првим разредима основних школа уписано 50 првачића, 27 ученика у ЈУ Основна школа „Вук Караџић“ Петрово и 23 ученика у ЈУ Основна школа „Свети Сава“ Какмуж.
У средишњој школи у Петрову наставу ће похађати њих двадесет троје а у подручним одјељењима ове школе у Порјечини и Кртови по два ученика. У централној школи у Какмужу наставу ће похађати осам првачића, троје у подручном одјељењу ове школе у Сочковцу и дванаесторо првачића у ПО Карановац.