У ПЕТРОВУ ЗАПОЧЕЛО МИХОЉСКО ЉЕТО

Јесењим маскенбалом ученика Основне школе “Вук Караџић” у Петрову данас су почеле културно-забавне активности у оквиру обиљежавања Дана и славе општине – Михољдана.

Ученици су се кретали од школе до зграде Општинске управе Петрово, гдје их је дочекао предсједник Скупштине општине Зоран Благојевић, који је поручио да су дјеца украс и будућност ове локалне заједнице.

Данашњим дефилеом почињу активности у оквиру обиљежавања Дана и славе општине – Михољдана. За сутра од 8.00 часова најављена је традиционалну хуманитарна акција добровољног давања крви у организацији локалног Црвеног крста.У суботу, 7. октобра, у 10.00 часова почеће трке на дионицама од 12 и 24 километра “Озрен трејл ран 2023”, а у 18.00 часова 12. Михољданска смотра фолклора. Михољдански шаховски турнир биће одржан у недјељу, 8. октобра, од 10.00 часова, а за 12.00 часова планирана је културно-туристичка манифестација “Озренска јесен” на којој ће у рекреативно-угоститељском центру “Терме Озрен” у Какмужу излагачи представити разноврсне производе – од занатских, умјетничких до пољопривредних и кондиторских. У понедјељак, 9. октобра, биће одржан Пети меморијал Југослав Јокић Туршија сусретом фудбалских клубова “Озрен” из Петрова и “Звијезда” из Какмужа, који почиње у 18.00 часова на стадиону Лужањак. У уторак, 10. октобра, од 17.00 часова биће организован традиционални турнир у стоном тенису, а од 20.00 часова у љетној башти Дома културе у Петрову биће одржан концерт “Вече пјевача и музичара општине Петрово”.Код спомен-обиљежја у свим мјесним заједницама ове општине биће положени вијенци у сриједу 11. октобра, у 9.00 часова. На Дан и славу општине, у четвртак 12. октобра, у 9.00 часова у Цркви Покрова Пресвете Богородице у Петрову биће служен парастос погинулим борцима Војске Републике Српске, а у 10.30 часова положено цвијеће у Спомен-соби погинулим борцима. Свечана сједница заказана је за 11.00 часова, када ће бити уручена општинска признања најзаслужнијим појединцима, организацијама и колективима. За 12.00 часова предвиђен је вјерски обред и ломљење славског колача.