У СКЛОПУ МИХОЉДАНСКИХ СВЕЧАНОСТИ ОДРЖАН ПРВИ “OZREN TRAIL RUN”

Марко Панић и Нандино Малешевић побједници су трке на 24 км првог “Ozren trail run”, одржаног данас на Озрену у општини Петрово. Ову изузетно тешку и захтјевну планинску стазу они су претрчали за 2 х и 13 мин стигавши на циљ заједно, те су подијелили прво мјесто, док је трећепласирани био Далибор Обрадовић из Новог Града са временом 2 х 24 мин.


Двадесет четири километра успона и стрмина са по којом заравни, претрчала је и једна дама, Данијела Тешановић из Бања Луке и то за 3 х 13 мин.


У трци на 12 км прво мјесто освојио је Никола Мачковић из Бања Луке са временом 1 х 05 мин, за минут претекавши другопласираног Мирзу Окановића из Грачанице, док је треће мјесто освојио Дамир Ковчић из Дервенте са временом 1х 14 мин.


У женској конкуренцији побједник ове трке била је Санда Скендерија из Бања Луке која је на циљ дотрчала за 1х 21 мин. Седам минута спорије 12 километара претрчала је Милана Адамовић из Бања Луке док је треће мјесто освојила Самира Чилић Налић из Тузле чије је вреијеме било 1 х 36 мин.


Свима њима начелник општине Петрово Озрен Петковић, као главни покровитељ манифестације, уручио је медаље а првопласиранима и пехаре, а поклон пакете уручиле су им директорице Туристичке организације и Центра за културу, информисање и спорт Слађана Баји и Слађана Лазаревић.


Организатор првог “Озрен траил рун” био је Планинарски клуб “Озрен-Краљица 883” чији је предсједник Анђелко Шешлак изразио задовољство чињеницом да је идеја о организовању ове екстремне трке на Озрену одлично прихваћена од стране локалне самоуправе на челу са начелником општине те да бројка од 80 учесника говори да је ово био “пун погодак”.


“Био је прилично захтјеван посао да се све организује, посебно због чињенице да нисмо имали искуство са оваквом манифестацијом. Али имали смо помоћ нашег пријатеља Марија Станошевића, искусног атлетичара који је у Петрово и донио идеју о организацији “Озрен траил рун”, тако да слободно могу рећи да смо задатак врло добро одрадили”, рекао је Шешлак.


Поред Бањалуке, Новог Града, Тузле, Грачанице и Дервенте, на првом “Озрен траил рун” учествовали су такмичари из Брчког, Угљевика, Маглаја, Станара, Добоја, Шабца, Добој Истока, Модриче, Брода, Лукавца, Бијељине, Сребреника, из Беча, са Пала и из Петрова.

“Озрен траил рун” одржан је у склопу “Михољског љета” – низа манифестација које се у Петрову одржавају поводом Дана и славе општине – Михољдана.