ОДРЖАНО ПРВО ВЕЧЕ ПЈЕВАЧА И МУЗИЧАРА ОПШТИНЕ ПЕТРОВО

У љетној башти Дома културе у Петрову синоћ је одржано прво „Вече пјевача и музичара општине Петрово“, на ком је наступило 16 пјевача и 9 музичара из општине Петрово и ближе околине. Био је ово необичан народњачки микс, у ком су се својих дана са микрофоном присјетили поједини ветарани раме уз раме са онима који се активно баве музиком али и младим надама које тек стасавају у музичком свијету.


Наступили су Живорад-Жика Радић, Слободан-Цента Ђурановић, Драган-Брацо Јовановић, Мирослав-Мира Спасић, Миладин-Лала Благојевић, Зоран-Каре Недељковић, Жељко Лазић, Далибор-Дачо Трипуновић, Предо-Жито Јовић, Перо и Вељко Божић, Раде Лазаревић, Саша-Кец Живковић и Сретко-Среле Перић. Програм су украсиле и двије даме, Ирена Радуловић и Неда Петрушић.


Пјеваче је врхунски испратио оркестар: Дражен-Жуга Петковић (гитара), Бојан Марковић (бас гитара), Драган Јовановић (бубјеви) и Славиша-Ђила Грујичић (клавијатуре). Вече је отворио озренски виртуоз на виолини Перо Петрушић, појачање са хармоником био је Душко Стефановић, и млади Вељко Божић засвирао је клавијатуре а најмлађи Лазар Благојевић са хармоником је ставио печат на ово вече.


Организатор овог музичког догађаја био је Центар за културу, информисање и спорт Петрово а покровитељ начелник општине Петрово.
„Идеја нам је била да окупимо наше музичке таленте, да се присјетимо али и покажемо да је наша општина, овај простор, како некада тако и данас, богат талентима у разним областима, да им на неки начин покажемо да цијенимо то што они јесу. Као организатори изузетно смо задовољни одзивом и учесника програма и публике, а обзиром на чињеницу да је ово било први пут да смо организовали овакав догађај, наредне године ћемо се потрудити да окупимо и више учесника, јер сигурно имамо још пуно музичких талената, те манифестацију обогатимо и садржајно и организацијски“, рекла је Слађана Лазаревић, директор Центра за културу, информисање и спорт, изразивши захвалност свима који су на било који начин били учесници овог догађаја, а посебно Сретку Перићу из Петрова који је, као човјек који музичким водама плови већ деценијама, био важан дио организационог тима.


„Вече пјевача и музичара општине Петрово“ организовано је поводом Михољдана, Дана и крсне славе општине.