У ПЕТРОВУ ДАНАС ОДИГРАНА ПРЕДСТАВА “МИРКА”

За ученике првих, других и трећих разреда основних школа “Свети Сава” Какмуж и “Вук Караџић” Петрово данас је у Дому културе у Петрову изведена представа “Мирка” која је заједнички пројекат Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Министарства саобраћаја и веза, Министарства просвјете и културе и Ауто-мото савеза РС.

Ријеч је о образовној представи о саобраћају намијењеној дјеци узратста до 9 година чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају.

“Представа је веома едукативна и занимљива. Ученици су имали прилику кроз представу поновити раније стечено знање, али и научити нешто ново. Оно што се ученицима посебно свидјело и што им је држало пажњу је то што су и сами били учесници представе и комуницирали са глумцима. Представа се може оцијенити као врло поучна, занимљива и добар начин стицања знања, јер кроз очигледне и практичне примјере ученици најбоље и најлакше уче”, наведено је у осврту који смо добили из ОШ “Вук Караџић” Петрово.

“Наши ученици првог, другог и трећег разреда са одушевљењем су гледали двоје глумаца који су на комичан и едукативан начин представили правила понашања у саобраћају. Својим знањем ђаци су употпунили представу те се придружили глумцима на бини”, оцјена је представе коју смо добили из ОШ “Свети Сава” Какмуж.

На крају представе представници Агенције за безбједност саобраћаја свим малишанима уручили су пригодан поклон. Овај догађај у Петрову организован је од стране Центра за културу, информисање и спорт.