У ПЛАНУ ИЗГРАДЊА ОБЈЕКТА НА МЈЕСНОМ ГРОБЉУ У ПОРЈЕЧИНИ

Начелник општине Петрово Озрен Петковић, предсједник мјесне заједнице Порјечина Љубиша Недељковић са сарадницима и свештеник Радослав Милановић јуче су обишли мјесно гробље у Порјечини како би на лицу мјеста одредили тачну локацију за изградњу чврстог објекта/сале за потребе мјештана овог села везане за одређене вјерске обреде.


Наиме, за разлику од већине мјесних заједница општине Петрову у Порјечини на мјесном гробљу нема никаквог објекта гдје би се вршили вјерски обреди након укопа покојника или приликом задушница. Стога су у Савјету ове мјесне заједнице у сарадњи са локалним свештеником покренули иницијативу за изградњу објекта.


“Мјештани најбоље знају шта су њихове потребе и приоритети, тако да ћемо и ову иницијативу подржату у складу с могућностима буџета општине. Данас смо усагласили тачну локацију и димензије објекта тако да ће у наредном периоду бити проведене активности за почетак градње”, рекао је овом приликом начелник Петковић.


Свештеник Радослав и предсједник Савјета МЗ захвалили су за обећану подршку те нагласили да ће будући објекат на овој локацији бити од користи за све мјештане Порјечине. Почетак градње најавили су за наредних мјесец/два.