ЗАВИЧАЈНОМ УДРУЖЕЊУ ОЗРЕНАЦА ИЗ ЦИРИХА „ОЗРЕН – ЗЕМЉА НЕМАЊИЋА“ УРУЧЕНА ПЛАКЕТА ОПШТИНЕ ПЕТРОВО

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је свечано уручио овогодишњу Плакету општине „Михољско љето“ Завичајном удружењу Озренаца из Цириха „Озрен – земља Немањића“. У име удружења Плакету је преузео Лука Шешлак.

„Почаствовани смо овим високим признањем општине Петрово и у име свих чланова нашег удружења и у своје име захваљујем вам што сте на овај начин одали признање нашем раду. Ми смо се у претходном периоду трудили да везе са нашим завичајем, нашим људима широм Озрена, учвршћујемо и хуманитарним радом, да помогнемо онима којима је најпотребније колико год можемо. То ће сигурно и убудуће бити наша мисија“, рекао је Лука Шешлак, изразивши жаљење што представници удружења нису били у прилици да присуствују свечаној сједници Скупштине општине на којој су додијељена остала признања, која је одржана на Михољдан, Дан и Крсну славу општине Петрово.

Начелник Петковић је још једном нагласио да је Завичајно удружење „Озрен – земља Немањића“ својим дугогодишњим радом и бројним новчаним и другим донацијама, како појединцима тако и институцијама, показало да Озренци окупљени у овом удружењу не само да не заборављају своје коријене, него их још више јачају.

„Последња у низу помоћи чланова овог удружења била је куповина комби возила за превоз дијализних болесника са подручја наше општине, крајем априла ове године. Плакета „Михољско љето“ отишла је у праве руке и ја само могу да још једном од срца захвалим нашој браћи у Цириху за све што чине за наш крај“, истакао је Петковић.

Одлуку да се Плакета општине додијели Завичајном удружењу „Озрен – земља Немањића“, на приједлог начелника општине, донијела је Скупштина општине Петрово.