ОБЕЗБИЈЕЂЕНА ПОМОЋ УЧЕНИЦИМА КОЈИ НИСУ МОГЛИ ПРАТИТИ НАСТАВУ


За девет ученика са подручја општине Петрово који нису имали техничке могућности да прате наставу у програму РТРС-а и учествују у наставном процесу путем интернета, у помоћ су протеклих дана притекли општина Петрово, односно начелник општине и фирма „ЗОНА“ из Бијељине. За њих шесторо од стране Општине на кориштење су дати рачунари са пратећом опремом, троје ученика имали су рачунаре али не и приклучак на интернет, тако да је за свих деветоро обезбијеђен прикључак интернета и плаћена мјесечна претплата за наредних шест мјесеци.


„До мене је стигла информација да имамо ученика који не могу пратити наставу, након чега смо се одмах обратили школама али и суграђанима, путем друштвених мрежа, да нам и они доставе податке о таквим ученицима. Комплетирано је шест рачунара, фирма „Зона“ обезбиједила је прикључак интернета за девет породица а трошкове шестомјесечне претплате по пола ће платити Општина и овај интернет провајдер. Морам посебно изразити захвалност поменутој фирми која нам је изашла у сусрет, тако да смо заједнички ријешили овај проблем“, истакао је начелник општине Петрово Озрен Петковић.


У реализацији ове хумане задаће велики лични допринос дали су и представник „Зоне“ за општину Петрово Бојан Арсенић и администратор Општинске управе Владимир Ђурић.