ПОСТАВЉЕНА НОВА ПРОТИВГРАДНА СТАНИЦА У ОПШТИНИ ПЕТРОВО

Почетак противградне сезоне у општини Петрово обиљежен је постављањем нове станице у насељу Порјечина. Инвестиција вриједна око 15.000 марака финансирана је средствима ЈП „Противградна превентива Републике Српске“ уз суфинансирање од стране општине.

„Ово је друга противградна лансирна станица тако да је општина Петрово покривена како је и предвиђено пројектом Противградне превентиве РС. Крајем прошле године договорено је да се ова станица постави и ево реализовано је. Значи, без обзира на проблеме са пандемијом корона живот иде даље, ми радимо сходно плановима и програмима и ово је добра ствар за све пољопривредне произвоча, како на подручју општине Петрово тако сигурно и шире“, рекао је начелник општине Петрово Озрен Петковић.

Нова станица наоружана је са шест ракета а обучен је и стријец који ће за случај потребе дејствовања бити на располагању 24 часа дневно. Тај посао ће обављати Бојан Ристић, на чијем посједу је станица и постављена.

Игор Марчета, руководиоц Одјељења за развој планирања противградне заштите ЈП Противградна превентива РС, који је недавно боравио у општини Петрово, изразио је задовољство сарадњом овог предузећа са овом локалном заједницом и њеним начелником, који је, како је истакао, препознао потребу и значај реализације овог пројекта.