У ПЕТРОВУ ПРИКУПЉЕНО 58 ДОЗА КРВИ

У Петрову је данас одржана редовна прољећна акција добровољног даривања крви којој се одазвало 75 пунољетних Озренки и Озренаца а крв је успјело даривати њих 58. Они су и овај пут показали своју хуманост даривајући течност која живот значи.

Углавном су се акцији одазвали вишеструки даваоци, попут Тихомира Васића из Какмужа, коме је уручена диплома за тридесето даривање, али је било и оних којима је ово било први пут да дарују крв. Диплому за улазак у “породицу” добровољних давалаца крви добио је Михајло Максимовић, а дипломе и поклоне добили су и даваоци којима је ово било пето, десето, петнаесто, двадесето или двадесет пето даривање.

Акцију су организовали Општинска организација Црвеног крста и Актив добровољних давалаца крви у сарадњи са Службом за трансфузију добојске болнице.

“Слободно можемо рећи да је ово још једна успјешна акција, јер у условима бројних ограничења због пандемије корона вируса ово је заиста одличан резултат”, рекла је Марица Никић, донедавни дугогодишњи секретар ОО Црвеног крста Петрово, која је последњег дана априла отишла у заслужену пензију али, како каже, и даље, скупа са осталим волонтерима, остаје активни члан организације и на услузи свима којима је неопходна помоћ.