ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРИЈЕМ И НОВЧАНИ ПОКЛОНИ ЧЛАНОВИМА БОРАЧКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ


Поводом предстојећих божићних празника начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је уприличио пријем за 33 члана борачке популације, како би им уручио по 150 марака једнократне помоћи.
Десет својих чланова предложило је Удружење ратних војних инвалида, 11 општинско Удружење ветерана, док је Општинска борачка организација за помоћ предложила 12 својих чланова. Дио позваних чланова ових удружења није био у прилици да присуствује пријему па ће им новчана средства бити уручена накнадно.


Начелник Петковић је истакао да је прије свега циљ овог пријема да се укаже дужно поштовање и пажња демобилисаним борцима, ратним војним инвалидима и ветеранима ВРС, али и да им се помогне, у складу са могућностима. Нагласио је да је први пут овакав пријем и подјела новчане помоћи организован 2019. године и од тада је то постала редовна активност, с тим да је новчани износ од 50,00 КМ по кориснику, колико је подијељено прве године, претходне године повећан на 100,00 КМ а данас на 150,00 КМ.


У буџету општине Петрово за рад Општинске борачке организације, Удружења ратних војних инвалида и Удружења ветерана у овој години планирано је око 38.000 марака. Према ријечима начелника Петковића поред тога издвајају се средства за једнократне помоћи појединцима, средства за превоз свих основаца и средњошколаца, што је такође помоћ и члановима борачке популације, као и други видови помоћи најугроженијима.