ОДИГРАН 5. МЕМОРИЈАЛ ЗА ТУРШИЈУ

На стадиону „Лужањак“ у Петрову вечерас је одиграна меморијална утакмица у знак сјећања на Југослава Јокића-Туршију, хероја одбране Озрена, истакнутог друштвено-политичког радника, бившег спортског радника и тренера, који је живот изгубио у саобраћајној несрећи 26.08.2017. године.


Утакмицу су играли фудбалери „Озрена“ из Петрово и „Звијезде“ из Какмужа, судио је Мирослав Спасић, а сви скупа пред почетак сусрета на центру терена Туршији су одали пошту минутом ћутања.


Фудбалере је у пратњи Југославовог брата Миладина Јокића и предсједника ФК “Озрен” Предрага Божића поздравио начелник општине Петрово Озрен Петковић, који је капитенима оба тима уручио захвалнице за учешће на меморијалу.


“Као што је написано на билборду постављеном на стадиону наш Туки је наша звијезда у вјечности. Сјећање нас који смо имали ту срећу и част да с њим дијелимо године и деценије, да проживимо скупа и лоших и добрих дана, никада неће изблиједити. А овим меморијалом не само да Тукију одајемо почаст него и младим генерацијама које стасавају, дјечацима који га нису упознали, говоримо о њему, о хероју, о спортском раднику, друштвено политичким раднику али прије свега о Човјеку. Да знају кога смо имали и да и они то сутра препричавају млађима од себе”, рекао је Петковић.


Меморијал Југослав Јокић Туршија, који је након фер и коректне игре завршен резултатом 4:2, организован је у склопу Михољданских свечаности поводом Дана и славе општине Михољдана.