administracijaNačelnik Skupština Servis građanaPoslovni imenikGradski prevozGALERIJA SLIKAKontakt

 

Press centar

 
 • ODRŽANA SJEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
  Petrovo, 10.5.2019

  U Petrovu je danas održana sjednica opštinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj je razmatrano upozorenje Republičke uprave Civilne zaštite na obilne padavine u dane 12, 13, i 14. maj ove godine.

  Doneseni su zaključci prema kojima su svi članovi Štaba obavezni da u narednom periodu budu u pripravnosti, a viši stručni saradnici za infrastrukturu i zaštitu i spašavanje, kao i predstavnci JKP "Voda", u zadatak su dobili da izvrše obilazak alternativnog putnog pravca Vrla strana - Subašin potok, i preduzmu neophodne radnje kako bi isti bio osposobljen za odvijanje saobraćaja.

  Takođe, u zadatak pomenutim službenicima Opštinske uprave dato je i da sagledaju stanje propusta, mostova i riječnih korita i preduzmu neophodne radnje za pročišćavanje istih, kako bi mogli propustiti povećan dotok vode.

  Odmah nakon sastanka izvršeno je postavljanje vreća s pijeskom na kritičnim tačkama oko objekata zgrade opštine, Policijske stanice i Doma kulture u Petrovu, kako bi se spriječilo prodiranje vode u unutrašnjost objekata.

  Načelnik opštine Ozren Petković još jednom je uputio poziv sugrađanima da i oni lično preduzmu mjere i radnje s ciljem odbrane imovine od eventualnih poplava.

  "Mi se nadamo da nećemo biti pogođeni poplavama ili drugim elementarnim nepogodama, ali, obzirom na prognozirane količine padavina u narednim danima, moramo se pripremiti i na najgore, koliko god je u našoj moći. Iz ranijeg perioda imamo određene pokazatelje koja su to područja najkritičnija, znaju to i naši sugrađani čija su imanja ili domaćinstva bila poplavljena, te posebno njih, ali i sve ostale sugrađane, još jednom molim da urade sve što mogu kako bi zaštitili svoju imovinu i naravno živote", istakao je Petković, naglasivši da je već jutros angažovana mehanizacija na pročišćavanju pružnih propusta i kanala.

  "Na žalost mi smo već nekoliko puta osjetili silu prirode, pred kojom smo skoro pa nemoćni. Ali nadam se da će nakon svih poduzetih mjera, i onoga što građani preduzmu na samozaštiti, ukoliko se i ostvare najcrnje prognooze, posledice biti daleko blaže nego što je to bilo ranije", zaključio je Petković.

 • JAVNI POZIV za sufinansiranje projekata po principu „marka na marku“
  Petrovo, 23.4.2019

  Na osnovu člana 74. Statuta opštine Petrovo („Službeni glasnik opštine Petrovo“, broj 8/17) i člana 4. Pravilnika o utvrđivanju kriterija za dodjelu budžetskih sredstava po principu „marka na marku“ („Službeni glasnik opštine Petrovo“, broj 4/18), Načelnik opštine Petrovo raspisuje

  JAVNI POZIV
  za sufinansiranje projekata po principu „marka na marku“

 • KONAČNA RANG LISTA STIPENDISTA
  Petrovo, 11.4.2019

 • PRIJAVE I PRELIMINARNA RANG LISTA STIPENDISTA ZA 2019. GODINU
  Petrovo, 2.4.2019

 • JAVNI KONKURS
  Petrovo, 21.3.2019

  REPUBLIKA SRPSKA
  NAČELNIK
  OPŠTINSKA UPRAVA
  ODJELjENjE ZA PROSTORNO UREĐENjE I
  STAMBENMO KOMUNALNE POSLOVE
  PETROVO

  Broj: 05/1-36-1-44/19
  Datum, 20.03.2019.godine

  Na osnovu člana 142.stav 7. Zakona o uređenju prostora i građenju („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 40/13, 106/15 i 3/16) i člana 7. tačka 3. Pravilnika o vršenju tehničkog pregleda objekta i osmatranju tla i objekata u toku njihove upotrebe („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 100/13), Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Opštinske uprave opštine Petrovo, r a s p i s u j e

  J A V N I K O N K U R S
  ZA FORMIRANjE LISTE PRAVNIH I LISTE FIZIČKIH LICA
  KAO POJEDINAČNIH ČLANOVA KOMISIJE
  ZA POSLOVE TEHNIČKOG PREGLEDA OBJEKATA

 • Više vijesti...

Online Dokumenti