administracijaNačelnik Skupština Servis građanaPoslovni imenikGradski prevozGALERIJA SLIKAKontakt

 

Press centar

 
 • OBAVJEŠTENJE
  Petrovo, 16.9.2019

 • K O N K U R S za rješavanje stambenih potreba dodjelom stanova u zakup
  Petrovo, 23.5.2019

  Na osnovu člana 59. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 97/16) i člana 1. Odluke o raspisivanju konkursa za dodjelu stana u zakup, broj 02-014-1-181/19 od 21.05.2019.godine, Načelnik opštine raspisuje

  K O N K U R S
  za rješavanje stambenih potreba dodjelom stanova u zakup

 • ODRŽANA SJEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
  Petrovo, 10.5.2019

  U Petrovu je danas održana sjednica opštinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj je razmatrano upozorenje Republičke uprave Civilne zaštite na obilne padavine u dane 12, 13, i 14. maj ove godine.

  Doneseni su zaključci prema kojima su svi članovi Štaba obavezni da u narednom periodu budu u pripravnosti, a viši stručni saradnici za infrastrukturu i zaštitu i spašavanje, kao i predstavnci JKP "Voda", u zadatak su dobili da izvrše obilazak alternativnog putnog pravca Vrla strana - Subašin potok, i preduzmu neophodne radnje kako bi isti bio osposobljen za odvijanje saobraćaja.

  Takođe, u zadatak pomenutim službenicima Opštinske uprave dato je i da sagledaju stanje propusta, mostova i riječnih korita i preduzmu neophodne radnje za pročišćavanje istih, kako bi mogli propustiti povećan dotok vode.

  Odmah nakon sastanka izvršeno je postavljanje vreća s pijeskom na kritičnim tačkama oko objekata zgrade opštine, Policijske stanice i Doma kulture u Petrovu, kako bi se spriječilo prodiranje vode u unutrašnjost objekata.

  Načelnik opštine Ozren Petković još jednom je uputio poziv sugrađanima da i oni lično preduzmu mjere i radnje s ciljem odbrane imovine od eventualnih poplava.

  "Mi se nadamo da nećemo biti pogođeni poplavama ili drugim elementarnim nepogodama, ali, obzirom na prognozirane količine padavina u narednim danima, moramo se pripremiti i na najgore, koliko god je u našoj moći. Iz ranijeg perioda imamo određene pokazatelje koja su to područja najkritičnija, znaju to i naši sugrađani čija su imanja ili domaćinstva bila poplavljena, te posebno njih, ali i sve ostale sugrađane, još jednom molim da urade sve što mogu kako bi zaštitili svoju imovinu i naravno živote", istakao je Petković, naglasivši da je već jutros angažovana mehanizacija na pročišćavanju pružnih propusta i kanala.

  "Na žalost mi smo već nekoliko puta osjetili silu prirode, pred kojom smo skoro pa nemoćni. Ali nadam se da će nakon svih poduzetih mjera, i onoga što građani preduzmu na samozaštiti, ukoliko se i ostvare najcrnje prognooze, posledice biti daleko blaže nego što je to bilo ranije", zaključio je Petković.

 • JAVNI POZIV za sufinansiranje projekata po principu „marka na marku“
  Petrovo, 23.4.2019

  Na osnovu člana 74. Statuta opštine Petrovo („Službeni glasnik opštine Petrovo“, broj 8/17) i člana 4. Pravilnika o utvrđivanju kriterija za dodjelu budžetskih sredstava po principu „marka na marku“ („Službeni glasnik opštine Petrovo“, broj 4/18), Načelnik opštine Petrovo raspisuje

  JAVNI POZIV
  za sufinansiranje projekata po principu „marka na marku“

 • KONAČNA RANG LISTA STIPENDISTA
  Petrovo, 11.4.2019

 • Više vijesti...

Online Dokumenti