НОВИ ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКТИ ОПШТИНЕ И ФОНДА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Начелник општине Петрово Озрен Петковић и директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић потписали су данас уговорe о суфинансирању пројеката “Набавка возила за сакупљање и одвоз кабастог отпада” и “Побољшање квалитета и квантитета питке воде на општини Петрово”, укупне вредности од 123.367 КМ.

За набавку комуналног возила, укупне вриједности 80.000 КМ, Фонд је обезбиједио 50.000 КМ а општина 30.000 КМ, док је за пројекат побошљања квалитета водоснадбијевања, укупне вриједности 43.367 КМ, Фонд обезбиједио 20.000 КМ а оштина 23.367 КМ.

Петковић је посјаснио да се ради о набавци другог специјализованог комуналног возила, и додао да ће средствима из пројекта побољшања квалитета и квантитета питке воде бити изграђена нова водоводна мрежа са бунаревима, која ће унаприједити водоснадбијевање на подручју ове општине али и ријешити потребе Бањско-туристичког центра “Терме Озрен” у Какмужу.

Тодоровић је рекао новинарима да се ради о наставку добре међусобне сарадње, и подсјетио да је за Петрово у протеклом периоду заједнички издвојено око 100.000 КМ у оквиру неколико пројеката поправљања и унапређења система управљања отпада.